פרופ׳ אסף וילנסקי סיים את לימודי רפואת השיניים באוניברסיטה העברית, “הדסה” עין כרם בשנת 2002 ושם גם סיים תוכנית משולבת של התמחות בפריודונטיה ותואר PhD. בשנת 2008 קיבל את התואר “מומחה בפריודונטיה” ממשרד הבריאות ומהאיגוד האירופאי לפריודונטיה ובשנת 2011 קיבל את תואר ה PhD. כיום משמש כאיש סגל וחוקר בדרגת מרצה בכיר במחלקה לפריודונטיה ב”הדסה” ובה מדריך מתמחים וסטודנטים. מחקרו של פרופ׳ וילנסקי מתמקד בחקר מנגנוני הדלקת המעורבים בפתוגנזה של מחלת חניכיים ופרי-אימפלנטיטיס ובתפקידם של Lipid mediators of inflammation בהפסקת תהליכי דלקת וריפוי מחלות חניכיים. ד”ר וילנסקי הרצה אודות מחקריו בארץ ובחו”ל ופרסם את ממצאיו בעיתונות הבינלאומית.
Peri-implantitis היא מחלה דלקתית זיהומית המביאה להרס הרקמות התומכות סביב השתל ולבסוף לאובדנו. בשל השימוש הנרחב בשתלים, מחלת ה peri-implantitis הפכה להיות בעיה עולמית המשפיעה על בריאות המטופלים ואיכות חייהם. שכיחות המחלה משתנה על פי מחקרים שונים והיא נעה בין 1.4%-77.4%. ההיפותזה הרווחת כיום גורסת כי המחלה מתחילה בעקבות זיהום חיידקי ובהמשך מערבת פעילות פתולוגית של מערכת החיסון. אולם, הספרות המקצועית אינה מספקת הסבר אודות התרומה של החיידקים לעומת התגובה החיסונית בפתוגנזת המחלה.
במחקר שבוצע לאחרונה במעבדתנו מצאנו כי שתלי טיטניום מונעים את התפתחותם של תאי לנגרהנס ברקמה סביב השתלים. מאחר ולתאי לנגרהנס תפקיד חשוב בשמירת השיווי משקל החיסוני בחלל הפה, היעדרותם גורמת לתגובה דלקתית פתולוגית שמובילה לאובדן עצם סביב השתלים. למרות התקדמות זאת בהבנת הפתוגנזה של Peri-implantitis עדיין לא ברור מה חלקם היחסי של החיידקים במחלה ומה חלקה של מערכת החיסון, כיצד שתלים משפיעים על אתרים מרוחקים וכיצד יש לטפל במחלה.
בהרצאה הנוכחית יוצגו ממצאינו האחרונים המתייחסים לנושאים אלו, בדגש על אפיון השינויים באוכלוסיית החיידקים (dysbiosis) ובתגובה החיסונית לאחר השתלת שתלים. בנוסף, תוצג אסטרטגיה טיפולית חדשה למחלה.